Jednoduchý recept

Smažené mušle s vinnou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 48637

Ingredience

50 g Bešamel
10 ml Brandy Armagnac
30 g Celer řapíkatý
100 g Cibule
40 g Krevety tygří - loupané
20 ml Martell cognac
50 g Mrkev kořen
80 g Mušle slávky
8 ks Mušle svatojakubské
100 ml Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
400 ml Smetana na vaření
100 g Sýr Ementál (Primátor)
8 g Sůl
1 g Tymián sušený
200 ml Víno bílé
100 ml Víno šumivé (sekt)
100 ml Vývar rybí
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 736 kcal
Kilojoule 3 077kJ
9% Sacharidy 32 g
101% Tuky 76 g
62% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Smažené mušle s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a cibuli nakrájíme nadrobno. Krevety rozlámeme, vložíme do poloviny množství rozpáleného olivového oleje a usmažíme dočervena. Přisypeme mrkev, cibuli, řapíkatý celer, ochutíme tymiánem a smažíme dožluta. Polijeme koňakem, zapálíme a necháme dohořet. Podlijeme vínem a vaříme, až zbyde jen polovina objemu. Osolíme, opepříme, přimícháme smetanu s rajčatovým protlakem a znovu vyvaříme na polovinu. Vše rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Vedle v pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, přiložíme mušle, polijeme hořícím armaňakem, osolíme, opepříme a jakmile mušle dohoří, vyjmeme je.

2

Do pánve na olej nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku a necháme zzlátnout, přidáme maso ze slávek, podlijeme šumivým vínem, přilijeme omáčku z raků, vývar a povaříme, až se omáčka vyvaří na polovinu objemu. Přilijeme tučnější smetanu, bešamel, promícháme a povaříme, až bude omáčka krémová.

3

Smažené mušle upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept