Smažené mušle s vinnou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené mušle s vinnou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48637 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Bešamel |
10 ml | Brandy Armagnac |
30 g | Celer řapíkatý |
100 g | Cibule |
40 g | Krevety tygří - loupané |
20 ml | Martell cognac |
50 g | Mrkev kořen |
80 g | Mušle slávky |
8 ks | Mušle svatojakubské |
100 ml | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
60 g | Šalotka |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
400 ml | Smetana na vaření |
8 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 g | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
100 ml | Víno šumivé (sekt) |
100 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 66,4mg |
Draslík | 465,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 314,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Celer řapíkatý, Cibule, Mušle slávky, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Martell cognac, Mrkev kořen, Mušle svatojakubské, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 16% (pochoutková), Smetana na vaření, Sýr Ementál (Primátor), Víno šumivé (sekt) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy Armagnac nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené mušle s vinnou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer a cibuli nakrájíme nadrobno. Krevety rozlámeme, vložíme do poloviny množství rozpáleného olivového oleje a usmažíme dočervena. Přisypeme mrkev, cibuli, řapíkatý celer, ochutíme tymiánem a smažíme dožluta. Polijeme koňakem, zapálíme a necháme dohořet. Podlijeme vínem a vaříme, až zbyde jen polovina objemu. Osolíme, opepříme, přimícháme smetanu s rajčatovým protlakem a znovu vyvaříme na polovinu. Vše rozmixujeme a přecedíme přes sítko. Vedle v pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, přiložíme mušle, polijeme hořícím armaňakem, osolíme, opepříme a jakmile mušle dohoří, vyjmeme je. |
2 | Do pánve na olej nasypeme nadrobno nakrájenou šalotku a necháme zzlátnout, přidáme maso ze slávek, podlijeme šumivým vínem, přilijeme omáčku z raků, vývar a povaříme, až se omáčka vyvaří na polovinu objemu. Přilijeme tučnější smetanu, bešamel, promícháme a povaříme, až bude omáčka krémová. |
3 | Smažené mušle upravíme na talíře, přelijeme vinnou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme v troubě. |