Jednoduchý recept

Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48639

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 polévková lžíce Mandle
50 g Mouka pšeničná hladká
1 ks Okurka salátová
2 dl Olej olivový
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rýže loupaná
1 ks Salát hlávkový
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 908 kcal
Kilojoule 3 799kJ
23% Sacharidy 82 g
79% Tuky 59 g
6% Sodík 125 mg
26% Bílkoviny 15 g

Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme v dostatečném množství slané vody, pak ji necháme odpařit a vychladnout.

2

Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Omyté a okapané listy salátu nakrájíme na nudličky.

3

Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky.

4

V míse smícháme vychladlou rýži, vejce, mouku a mleté mandle, směs dochutíme pepřem a solí. Vytvarujeme z ní malé kuličky velikosti vlašského ořechu.

5

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm krátce osmažíme nakrájené cibulky a česnek, poprášené zázvorem. Osmahnutou směs přendáme do salátové mísy, přidáme k ní nakrájenou okurku a sójovou omáčku a vše důkladně promícháme.

6

Do pánve přilijeme zbylý olej a rýžové kuliřčky na něm ze všech stran osmažíme dozlatova.

7

Na servírovací talíře rozložíme nakrájený salát, na něj usmažené rýžové kuličky, přelijeme je okurkovou omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept