Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48639 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Mandle |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Okurka salátová |
2 dl | Olej olivový |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rýže loupaná |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 438,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Mandle, Okurka salátová, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené rýžové kuličky s okurkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme v dostatečném množství slané vody, pak ji necháme odpařit a vychladnout. |
2 | Mandle spaříme, oloupeme a umeleme. Omyté a okapané listy salátu nakrájíme na nudličky. |
3 | Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky. |
4 | V míse smícháme vychladlou rýži, vejce, mouku a mleté mandle, směs dochutíme pepřem a solí. Vytvarujeme z ní malé kuličky velikosti vlašského ořechu. |
5 | Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm krátce osmažíme nakrájené cibulky a česnek, poprášené zázvorem. Osmahnutou směs přendáme do salátové mísy, přidáme k ní nakrájenou okurku a sójovou omáčku a vše důkladně promícháme. |
6 | Do pánve přilijeme zbylý olej a rýžové kuliřčky na něm ze všech stran osmažíme dozlatova. |
7 | Na servírovací talíře rozložíme nakrájený salát, na něj usmažené rýžové kuličky, přelijeme je okurkovou omáčkou a podáváme. |