Klobásy zapečené v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy zapečené v zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4864 |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 g | Klobása Dunajská |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
60 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 63,7mg |
Draslík | 73,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 147,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy zapečené v zelí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na sádle, zaprášíme lžičkou sladké mleté papriky, přidáme pokrájené kysané zelí i s nálevem a |
2 | krátce podusíme. |
3 | Na dno zapékací nádoby dáme polovinu zelí, na něj na kolečka nakrájené domácí klobásy a přikryjeme zbytkem zelí. |
4 | Vše zalijeme rozšlehanou smetanou. |
5 | Dáme do předehřáté trouby a 20 minut zapékáme. |