Salát z mrkve, ředkviček a jarní cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mrkve, ředkviček a jarní cibulky
Salát z mrkve, ředkviček a jarní cibulky
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48640 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Med včelí |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej sezamový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 171,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Med včelí, Olej sezamový, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mrkve, ředkviček a jarní cibulky postup přípravy receptu:
1 | Mrkve oškrábeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Jarní cibulky i se zelenou natí omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V míse smícháme sójovou omáčku, med a sezamový olej, podle chuti přidáme pepř a sůl. |
3 | Připravenou mrkev, ředkvičky a cibulky nasypeme k nálevu, důkladně promícháme a podáváme. |