Rychlá rybí polévka se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá rybí polévka se zeleninou
Rychlá rybí polévka se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 48642 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 hrst | Kopr čerstvý |
2 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
300 g | Treska aljašská |
1,5 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 40,6mg |
Draslík | 619,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá rybí polévka se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Petrželku, pažitku a kopr omyjeme a okapané nasekáme najemno. |
2 | Rybí maso nakrájíme na kousky, pokapeme je citronovou šťávou, opepříme a osolíme. Petržel, mrkev a celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. |
3 | V hrnci přivedeme k varu vodu, vložíme do ní nakrájenou zeleninu, přidáme sůl, pepř a 10 minut vaříme. Potom přidáme kousky ryby, po 5 minutách přisypeme nakrájenou petrželku a pažitku a necháme dalších 5 minut vařit. |
4 | Do polévky vmícháme smetanu, dochutíme ji citronovu šťávou, pepřem a solí a už jen krátce povaříme. |
5 | Polévku nalijeme do servírovacích talířů, posypeme nakrájeným koprem a podáváme s pečivem. |