Jednoduchý recept

Vepřová panenka s bramborovou a mrkvovou kaší

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 48643

Ingredience

500 g Brambory
300 ml Hovězí vývar základní
40 g Hořčice Dijonská
15 g Jíška tmavá
500 g Mrkev kořen
2 g Muškátový oříšek
20 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
10 g Protlak rajčatový
100 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Strouhanka
1 g Sůl
10 g Tymián čerstvý
6 ks Vaječný žloutek slepičí
600 g Vepřová panenka
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 316kJ
11% Sacharidy 39 g
56% Tuky 42 g
39% Sodík 775 mg
84% Bílkoviny 47 g

Vepřová panenka s bramborovou a mrkvovou kaší postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory a mrkev uvaříme zvlášť. Vaříme asi 20 minut. Mezitím vepřovou panenku nakrájíme na plátky, vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z obou stran dozlatova, osolíme a opepříme, necháme vychladnout.

2

Žampiony posekáme nadrobno a promícháme se strouhankou a pěti gramy čerstvého tymiánu. Vychladlé plátky masa potřeme hořčicí a v žampionové směsi obalíme. Scezené brambory a mrkev vložíme do mísy, každou surovinu zvlášť, ke každé přidáme tři žloutky, sůl, pepř podle chuti, mletý muškátový oříšek, smetanu a šťouchadlem vypracujeme kaši. Zvlášť mrkvovou a zvlášť bramborovou.

3

Do vroucího hovězího vývaru přimícháme rajčatový protlak, přidáme zbytek tymiánu, zahustíme tmavou jíškou a vaříme, až omáčka zmenší objem a bude krémová.

4

Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme mrkvovou kaší a pečeme v troubě asi 25 minut. Bramborovou kaši něpěchujeme do tvořítka na krémy. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj tvoříme bramborové kytičky, které pečeme v troubě asi 15 až 20 minut. Nakonec dáme do trouby obalené plátky masa a pečeme 20 až 25 minut.

5

Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou, doplníme bramborovými kytičkami a špalíčkem mrkvové kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept