Vepřová panenka s bramborovou a mrkvovou kaší - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s bramborovou a mrkvovou kaší
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 48643 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory |
40 g | Hořčice Dijonská |
300 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Jíška tmavá |
20 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
2 g | Muškátový oříšek |
60 ml | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
10 g | Protlak rajčatový |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
50 g | Strouhanka |
1 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
600 g | Vepřová panenka |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 644,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 768,2mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Strouhanka, Sůl, Tymián čerstvý, Vaječný žloutek slepičí, Vepřová panenka, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jíška tmavá, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka s bramborovou a mrkvovou kaší postup přípravy receptu:
1 | Očištěné brambory a mrkev uvaříme zvlášť. Vaříme asi 20 minut. Mezitím vepřovou panenku nakrájíme na plátky, vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z obou stran dozlatova, osolíme a opepříme, necháme vychladnout. |
2 | Žampiony posekáme nadrobno a promícháme se strouhankou a pěti gramy čerstvého tymiánu. Vychladlé plátky masa potřeme hořčicí a v žampionové směsi obalíme. Scezené brambory a mrkev vložíme do mísy, každou surovinu zvlášť, ke každé přidáme tři žloutky, sůl, pepř podle chuti, mletý muškátový oříšek, smetanu a šťouchadlem vypracujeme kaši. Zvlášť mrkvovou a zvlášť bramborovou. |
3 | Do vroucího hovězího vývaru přimícháme rajčatový protlak, přidáme zbytek tymiánu, zahustíme tmavou jíškou a vaříme, až omáčka zmenší objem a bude krémová. |
4 | Zapékací misku vymažeme máslem, naplníme mrkvovou kaší a pečeme v troubě asi 25 minut. Bramborovou kaši něpěchujeme do tvořítka na krémy. Plech vyložíme papírem na pečení a na něj tvoříme bramborové kytičky, které pečeme v troubě asi 15 až 20 minut. Nakonec dáme do trouby obalené plátky masa a pečeme 20 až 25 minut. |
5 | Na talíře upravíme plátky masa, přelijeme omáčkou, doplníme bramborovými kytičkami a špalíčkem mrkvové kaše. |