Jednoduchý recept

Pečená jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 48644
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

100 g Cukr moučkový
500 g Jablka
250 g Máslo čerstvé
300 g Mouka polohrubá
5 g Skořice mletá
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
20 ml Voda pitná
120 g Zmrzlina vanilková

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 230kJ
23% Sacharidy 85 g
61% Tuky 46 g
10% Sodík 193 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pečená jablka v těstíčku s vanilkovou zmrzlinou postup přípravy receptu:

1

Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince, půlky jablek posypeme skořící a necháme odležet.

2

Mezitím připravíme těsto. Do mísy nasypeme mouku, přimícháme sůl, změklé máslo, vodu, vejce a vypracujeme těsto. Zabalíme do mikrotenového sáčku a dáme na 1 hodinu do ledničky.

3

V dortové formě rozpustíme 100 gramů másla, přisypeme cukr, rozmícháme a necháme zkaramelizovat dozlatova. Do formy vyskládáme hodně natěsno jablka se skořicí. Máme-li někde mezi jablky mezery, ucpeme je kousky odlomených jablek. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut.

4

Vyjmeme z trouby, těsto rozválíme na půlcentimetrový plát, jablka ve formě těstem překryjeme, těsto, které přesahuje přes okraje ohneme a vytvoříme silnější okraj. Formu dáme zpět do trouby a pečeme přibližně půl hodiny, dokud těsto nezezlátne.

5

Jablka z formy vyklopíme, takže těsto bude vespod a jablka nahoře, rozkrájíme na porce, upravíme na talíře a doplníme kopečkem vanilkové zmrzliny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept