Jednoduchý recept

Jemný tvarohový koláč s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 48645

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
120 g Cukr moučkový
1 špetka Cukr vanilka
8 ks Jablka
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
3 polévková lžíce Marmeláda rybízová
150 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
34% Sacharidy 122 g
9% Tuky 7 g
16% Sodík 314 mg
29% Bílkoviny 16 g

Jemný tvarohový koláč s jablky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku, polovinu práškového cukru, prášek do pečiva, jedno vajíčko a zakysanou smetanu, přidáme trochu soli, vše důkladně prohněteme a těsto uložíme do chladu na 30 minut.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, příčně rozpůlíme, vykrojíme z nich jádřince a poloviny jablek pokapeme citronovou šťávou.

3

Druhé vajíčko rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku, přidáme k němu vanilkový cukr a ušleháme tuhý sníh.

4

V misce utřeme žloutek s druhou polovinou cukru a tvarohem, do směsi přimícháme ochucený shíh.

5

Na pomoučené pracovní ploše rozválíme těsto a pak je vložíme do kulaté vymazané formy. Potřeme tvarohovou směsí, do ní naskládáme poloviny jablek a otvory po jádřincích naplníme rybízovou marmeládou.

6

Koláč pečeme 55 minut v troubě, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept