Jablečná povidla dochucená octem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná povidla dochucená octem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48648 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 kg | Cukr krystal |
2 kg | Jablka |
1 dl | Ocet kvasný lihový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 128g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 216,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečná povidla dochucená octem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme a odstraníme jádřince. Na masovém mlýnku je umeleme. Ke kaši přisypeme cukr, přilijeme ocet, promícháme a necháme cukr rozpustit. |
2 | Poté v kastrolu vaříme po částech, za stálého míchání, až do zhoustnutí. Ihned rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout. Uzavřeme, uložíme na suchém a temném místě. |
Poznámka
Podáváme teplé.