Aromatická jablečná povidla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aromatická jablečná povidla
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48649 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
750 g | Cukr krystal |
2 kg | Jablka |
1 ks | Skořice celá |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 106g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 232,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Jablka, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Aromatická jablečná povidla postup přípravy receptu:
1 | Jalbka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce, přidáme skořici, vanilku, za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. |
2 | Poté jablka prolisujeme, ke kaši přidáme cukr, promícháme a opět vaříme, až povidla zhoustnou. Horké rozdělíme do sklenic, narovnáme do pekáče, necháme zaschnout ve vyhřáté troubě. Po vychladnutí sklenice uzavřeme a uložíme na temném, chladnějším místě. |