Jitrnicové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jitrnicové smaženky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4865 |
Ingredience
5 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
3 ks | Jitrnice domácí |
50 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 26,0mg |
Vláknina | 435,7mg |
Vitamín A | 71,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Jitrnice domácí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jitrnicové smaženky postup přípravy receptu:
1 | Jitrnice vymačkáme a vidličkou rozmačkáme obsah. Přidáme cibuli najemno nasekanou, vejce, sůl a strouhanku. |
2 | Tvoříme malé placky, které smažíme na rozpáleném tuku po obou stranách. |
3 | Placky potřeme hořčicí nebo strouhaným křenem. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo bramborovou kaší.