Jednoduchý recept

Smažená kachní prsa s čočkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48653
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
800 g Čočka sterilovaná
1 ks Jablka
1 ks Kachní prsa
1 kávová lžička Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 421 kcal
Kilojoule 1 763kJ
14% Sacharidy 51 g
18% Tuky 14 g
29% Sodík 589 mg
48% Bílkoviny 27 g

Smažená kachní prsa s čočkou postup přípravy receptu:

1

Čočku propláchneme studenou vodou a necháme v sítu okapat, jarní cibulky omyjeme, nakrájíme na kolečka. Jablko opláchneme, oloupeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kousky.

2

V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, osmahneme na něm nejdříve nakrájenou cibulku, poté přidáme jablka, zamícháme a směs krátce podusíme.

3

Do pánve vmícháme rajčatový protlak, zakysanou smetanu, přisypeme čočku, dochutíme muškátovým oříškem, skořicí, pepřem a solí, pod pokličkou 5 minut dusíme. Během dušení občas promícháme, uvařenou čočku ještě dochutíme octem a solí.

4

Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky, maso opepříme a osolíme. Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylý olej a kachní prsa na něm smažíme (kůží nahoru) na středním ohni 15 minut. Potom maso obrátíme, dalších 15 minut ho smažíme položené kůží dolů. Usmažená prsíčka nakrájíme na plátky.

5

Čočku rozdělíme na servírovací talíře, na ni rozložíme nakrájené plátky do zlatova usmaženého kachního masa a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept