Jednoduchý recept

Okurkový salát s jogurtem a mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48654
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 stroužek Česnek
250 g Jogurt bílý
2 hrst Máta
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 462kJ
5% Sacharidy 17 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 93 mg
7% Bílkoviny 4 g

Okurkový salát s jogurtem a mátou postup přípravy receptu:

1

Okurky dobře omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Mátu opláchneme pod studenou vodou, necháme okapat, několik lístků odložíme, zbytek nasekáme na jemno. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme s nakrájenou mátou, jogurtem, medem, olejem a octem. Jogurtovou směs podle chuti opepříme i osolíme, pak ji důkladně smícháme s nakrájenými okurkami. Salát rozdělíme do servírovacích misek, poprášíme lehce paprikou, ozdobíme lístky máty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept