Masové ragú s artyčoky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masové ragú s artyčoky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48656 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Artyčoky sterilované |
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 l | Hovězí vývar základní |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
800 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián sušený, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masové ragú s artyčoky postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kousky, česnek a cibuli oloupeme, posekáme nahrubo. Artyčoky slijeme, necháme v sítu okapat. Polovinu rozmixujeme s nakrájenou cibulí a česnekem. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, za stálého míchání na něm osmažíme ze všech stran kousky masa. Během smažení maso okořeníme tymiánem, opepříme, osolíme. Do hrnce poté přidáme rozmixovanou směs a ještě krátce smažíme. Přilijeme vývar, přidáme bobkový list, vše dochutíme citronovou šťávou. Ragú důkladně promícháme a vaříme přikryté pokličkou na středním ohni 30 minut. Po 10 minutách vaření přidáme zbylé artyčoky, během vaření občas zamícháme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.