Salám v trojobalu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salám v trojobalu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4866 |
Ingredience
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
20 dkg | Rajčata |
20 dkg | Salám měkký |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
20 dkg | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 152,2mg |
Draslík | 307,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 557,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Rajčata, Salám měkký, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salám v trojobalu postup přípravy receptu:
1 | Měkký salám oloupeme a spolu se sýrem a rajčaty nakrájíme na plátky asi 7 mm silné. Rajčata z obou stran osolíme a opepříme. Vždy salám, sýr a rajče dáme k sobě a obalíme v mouce, vejcích a strouhance. |
2 | Smažíme po obou stranách dozlatova. |
3 | Rozdělíme na talíře a posypeme petrželkou. |
Poznámka
Podáváme bramborovou kaší.