Jednoduchý recept

Těstoviny s houbovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48664

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
125 g Mascarpone
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
80 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny konzumní
1,5 l Voda pitná
2 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
0,5 kg Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 689 kcal
Kilojoule 2 885kJ
22% Sacharidy 81 g
35% Tuky 26 g
20% Sodík 403 mg
43% Bílkoviny 24 g

Těstoviny s houbovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Těstoviny necháme vařit v dostatečném množství osolené vody.

2

Žampiony omyjeme, necháme okapat, poté je nakrájíme na čtvrtky a pokapeme citronovou šťávou, česnek oloupeme, nasekáme na jemno.

3

V pánvi rozehřejeme olej, prudce na něm usmažíme nakrájené žampiony, přidáme česnek a rozmarýn, dochutíme pepřem, solí, přilijeme víno, promícháme. Přivedeme k varu, přidáme mascarpone a pod pokličkou na mírném ohni vaříme 10 minut. Během vaření občas mícháme.

4

Uvařené těstoviny slijeme, necháme okapat, potom je rozložíme na servírovací talíře, přelijeme houbovou omáčkou a lehce posypeme nastrouhaným parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept