Smažený tuňák s červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený tuňák s červenou řepou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48666 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Červená řepa sterilovaná |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
300 g | Tuňák obecný |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 60,4mg |
Draslík | 799,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa sterilovaná, Sůl, Tuňák obecný, Zakysaná smetana, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený tuňák s červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka omyjeme pod studenou vodou, osušíme, z obou stran opepříme, osolíme a nakrájíme na nudličky, červenou řepu pokrájíme na kousky. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, kousky ryby na něm za stálého míchání osmažíme do křupava, poté je vyjmeme a uložíme v míse v teple (například v mírně vyhřáté troubě). |
3 | Do vypečeného tuku v pánvi nasypeme zázvor, přidáme červenou řepu, podle chuti opepříme, osolíme, mícháme a prohříváme přibližně 5 minut. Následně k řepě přidáme kousky tuňáka, vše důkladně promícháme. |
4 | Směs rozdělíme na servírovací talíře, přidáme lžičku zakysané smetany a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.