Pečené cukroví s bílkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené cukroví s bílkovou nádivkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48667 |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
1 kávová lžička | Hřebíček mletý |
20 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Med včelí |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
120 g | Mouka pohanková |
150 g | Mouka rýžová |
250 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nádivka | |
1 polévková lžíce | Dýňová semínka |
1 polévková lžíce | Hrušky sušené |
1 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 polévková lžíce | Semínka slunečnicová loupaná |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 144,1mg |
Draslík | 611,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Vaječný žloutek slepičí, Dýňová semínka, Hrušky sušené, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pohanková, Mouka rýžová, Semínka slunečnicová loupaná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené cukroví s bílkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Na kolečka, vykrájená z těsta, rozdělíme bílkovou nádivku a pečeme v troubě do růžova. |
2 | Těsto: |
3 | Máslo, žloutky, mléko, med, hřebíček a skořici vymícháme dohladka. Na tuto směs prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva, vypracujeme hladké těsto, necháme v lednici odpočinout do druhého dne. Následně z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka. |
4 | Nádivka: |
5 | Ořechy nastrouháme, dýňová a slunečnicová semínka umeleme, sušené ovoce jemně nasekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do něj opatrně zašleháme cukr, nastrouhané ořechy, namletá slunečnicová i dýňová semínka a jemně nasekané sušené ovoce. Na závěr bílkovou nádivku ochutíme lžičkou rumu. Tato nádivka musí být tuhá, nesmí téct. Nádivkou potřeme připravená kolečka z těsta, pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. |
6 | Cukroví podáváme jako pohoštění. |
Poznámka
Servírujeme studené. Základní těsto lze použít i klasické na linecké pečivo, slepované džemem nebo krémem, zdobené čokoládou.