Smažený játrový sýr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený játrový sýr
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4867 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Cibule sterilovaná |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr játrový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 310,7mg |
Draslík | 646,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 18g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule sterilovaná, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Sýr játrový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený játrový sýr postup přípravy receptu:
1 | Játrový sýr necháme v chladu ztuhnout, nakrájíme na plátky asi 2 cm široké, obalíme v mouce, rozšlehaných, osolených vejcích a strouhance. |
2 | Smažíme ve vrstvě tuku po obou stranách, dozlatova. |
3 | Na každé kolečko připíchneme párátkem sterilovanou cibulku. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.