Jednoduchý recept

Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 48670

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
1 hrst Bazalka
200 g Fazole bílé sterilované
400 g Kuřecí prsa
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Sýr krémový
1 špetka Sůl
0,5 dl Víno bílé
2 ks Šalotka
1 kávová lžička Šalvěj sušená
100 g Šunka parmská

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 250kJ
15% Sacharidy 56 g
38% Tuky 29 g
28% Sodík 568 mg
125% Bílkoviny 70 g

Kuřecí prsa pečená na víně s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, ostrým nožem v každém vyřízneme napříč kapsu.

2

Mozzarellu nakrájíme na plátky, posypeme šalvějí a vložíme do kapsy v mase. Maso opepříme, osolíme, obalíme parmskou šunkou a zajistíme párátky.

3

Připravená prsa dáme do zapékací mísy, zalijeme bílým vínem a necháme péct 30 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

4

Šalotku oloupeme, nasekáme na jemno. Rajčata krátce spaříme horkou vodou, ochladíme, oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a dužninu pokrájíme na malé kousky. Sterilované fazole slijeme, opláchneme pod studenou vodou, necháme v sítu okapat, bazalku opláchneme studenou vodou, okapanou na jemno nasekáme.

5

V pánvi rozehřejeme olej, na něm krátce osmažíme šalotku, přidáme rajčata s octem, promícháme a vaříme 5 minut, až směs zhoustne. Následně do pánve přidáme fazole, vše důkladně promícháme, dochutíme pepřem, solí a necháme prohřát.

6

Upečená kuřecí prsa vyjmeme z mísy, zabalíme do alobalu, uložíme v teple. Vinný nálev přecedíme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se polovina odpaří. Přidáme bazalku, sýr, promícháme a vše smícháme s fazolovou směsí v pánvi.

7

Fazole s plněnými kuřecími prsíčky rozdělíme na porce na servírovací talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept