Jablečný kompot s citronem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný kompot s citronem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 48672 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 338,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Cukr krystal, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Jablečný kompot s citronem postup přípravy receptu:
1 | Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na čtvrtinky. Na chvíli jaklka vložíme do vody, smíchané s citronovou šťávou, aby nezčernala. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a necháme vychladnout. |
2 | Jablka rozdělíme do sklenic, proložíme kolečky citronu. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Po vychladnutí uložíme na temném a suchém místě. |
Poznámka
Sterilovat můžeme také 8 minut od bodu varu.