Rychlý jablečník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý jablečník
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 48677 |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 271,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hřebíček, Jablka mají zadané všechny známé hodnoty.
Rychlý jablečník postup přípravy receptu:
1 | Zralá jablka omyjeme, odstraníme jádřince, neloupaná je nastrouháme. Přidáme cukr a tlučený hřebíček, promícháme, přemístíme do kameninové nádoby, necháme odležet do druhého dne. |
2 | Poté vaříme tak dlouho, až hmota zesklovatí. Jablečník rozdělíme do kameninových misek, převážeme pergamenem a uchováme na chladném místě. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení - do druhého dne.