Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48679 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
3 ks | Cibulka jarní |
1,5 kg | Hovězí plec |
3 ks | Kedlubna |
2 kávová lžička | Křen |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 291,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Hovězí plec, Kedlubna, Křen, Pažitka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kousky, hovězí maso omyjeme. |
2 | Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme, necháme hodinu vařit. |
3 | Křen oloupeme, nastrouháme na jemno. Jemnou nať z kedlubny odřízneme, omyjeme, rozkrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a krájíme na tenké plátky. Jarní cibulky omyjeme pod studenou vodou, i s natí krájíme na tenká kolečka. |
4 | Plátky kedlubny i nať s cibulí vložíme do hrnce s 1 dl vody, přidáme trochu pepře, soli a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. Potom přidáme křen, máslo, dochutíme pepřem, solí a vše v hrnci promícháme. |
5 | Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušenou kedlubnu a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou restované brambory.