Jednoduchý recept

Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48679
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
3 ks Cibulka jarní
1,5 kg Hovězí plec
3 ks Kedlubna
2 kávová lžička Křen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 336kJ
4% Sacharidy 16 g
160% Tuky 120 g
20% Sodík 405 mg
182% Bílkoviny 102 g

Vařené hovězí maso s dušenou kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Petrželku a pažitku omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a celer oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kousky, hovězí maso omyjeme.

2

Do tlakového hrnce s vodou dáme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme, necháme hodinu vařit.

3

Křen oloupeme, nastrouháme na jemno. Jemnou nať z kedlubny odřízneme, omyjeme, rozkrájíme na kousky, kedlubnu oloupeme a krájíme na tenké plátky. Jarní cibulky omyjeme pod studenou vodou, i s natí krájíme na tenká kolečka.

4

Plátky kedlubny i nať s cibulí vložíme do hrnce s 1 dl vody, přidáme trochu pepře, soli a dusíme pod pokličkou na mírném ohni 10 minut. Potom přidáme křen, máslo, dochutíme pepřem, solí a vše v hrnci promícháme.

5

Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme je na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušenou kedlubnu a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Vhodnou přílohou jsou restované brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept