Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 48680
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

Omáčka
1 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička zelená
100 g Cukr palmový
80 ml Kokosové mléko
50 ml Omáčka rybí
100 g Rajčata
Salát
40 g Cibule
20 g Fazolové klíčky
20 g Fazolové lusky zelené
1 ks Kafirové listy
2 ks Mango
80 g Máslo čerstvé
10 g Máta
40 g Ořechy Kešu
1 ks Papája nezralá
50 g Rajčata Cherry
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 040kJ
14% Sacharidy 51 g
67% Tuky 51 g
99% Sodík 2 g
44% Bílkoviny 25 g

Thajský salát z papaji postup přípravy receptu:

1

Příprava omáčky: Tento druh omáčky se připravuje nejméně jednu hodinu před podáváním. Do vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupaný a nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, cukr, rybí omáčku, přilijeme kokosové mléko, nasekané chilli papričky. Ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. Hotovou omáčku dáme do ledničky.

2

V pánvičce na rozpáleném 40 g másla osmažíme nakrájenou cibuli, kterou necháme vychladnout. V jiné pánvičce na zbylém másle orestujeme kešu oříšky. Fazolové lusky uvaříme v hrnci s vodou, přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a okapat.

3

Do mísy nakrájíme na tenké pásky mango a papáju. Přidáme fazolové klíčky, nakrájenou mátu a všechno dohromady smícháme. Vmícháme okapané fazolové lusky, nakrájený limetkový list (julienne). Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě jednou promícháme.

4

Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, vedle salátu dáme připravenou omáčku. Salát posypeme smaženou cibuli, restovanými kešu oříšky a podáváme.

Poznámka

Tento druh salátu podáváme studený. Vhodnou přílohou je rýže. Na přípravu tohoto salátu doporučuji koupit nezralou papáju. Z důvodu, že nezralá papája není tak sladká.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept