Thajský salát z papaji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajský salát z papaji
Thajský salát z papaji
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 48680 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička zelená |
100 g | Cukr palmový |
80 ml | Kokosové mléko |
50 ml | Omáčka rybí |
100 g | Rajčata |
Salát | |
40 g | Cibule |
20 g | Fazolové klíčky |
20 g | Fazolové lusky zelené |
1 ks | Kafirové listy |
2 ks | Mango |
80 g | Máslo čerstvé |
10 g | Máta |
40 g | Ořechy Kešu |
1 ks | Papája nezralá |
50 g | Rajčata Cherry |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 911,0mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kokosové mléko, Omáčka rybí, Rajčata, Cibule, Fazolové klíčky, Fazolové lusky zelené, Mango, Máta, Ořechy Kešu, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cukr palmový, Kafirové listy, Máslo čerstvé, Papája nezralá, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajský salát z papaji postup přípravy receptu:
1 | Příprava omáčky: Tento druh omáčky se připravuje nejméně jednu hodinu před podáváním. Do vysoké kuchyňské nádoby dáme oloupaný a nakrájený česnek, rozpůlená cherry rajčata, cukr, rybí omáčku, přilijeme kokosové mléko, nasekané chilli papričky. Ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme. Hotovou omáčku dáme do ledničky. |
2 | V pánvičce na rozpáleném 40 g másla osmažíme nakrájenou cibuli, kterou necháme vychladnout. V jiné pánvičce na zbylém másle orestujeme kešu oříšky. Fazolové lusky uvaříme v hrnci s vodou, přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme vychladnout a okapat. |
3 | Do mísy nakrájíme na tenké pásky mango a papáju. Přidáme fazolové klíčky, nakrájenou mátu a všechno dohromady smícháme. Vmícháme okapané fazolové lusky, nakrájený limetkový list (julienne). Nakonec přidáme rozpůlená cherry rajčata a ještě jednou promícháme. |
4 | Hotový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, vedle salátu dáme připravenou omáčku. Salát posypeme smaženou cibuli, restovanými kešu oříšky a podáváme. |
Poznámka
Tento druh salátu podáváme studený. Vhodnou přílohou je rýže. Na přípravu tohoto salátu doporučuji koupit nezralou papáju. Z důvodu, že nezralá papája není tak sladká.