Zdravý recept

Jablečný mošt neslazený

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablečný mošt neslazený 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 48682
Kategorie: Šťávy a sirupy

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 195 kcal
Kilojoule 816kJ
14% Sacharidy 52 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g
Jablečný mošt neslazený
  • Jablečný mošt neslazený
  • 1
  • Jablečný mošt neslazený
  • 2
  • Vložit obrázek

Jablečný mošt neslazený postup přípravy receptu:

1

Použijeme zralá, nakyslá jablka. Omyjeme je, očistíme, prolisujeme. Necháme chvíli stát, jakmile pustí šťávu, přecedíme přes plátno nebo čistou tekutinu stáčíme gumovou hadičkou.

2

Rozlijeme do láhví, uzavřeme (nebo převážeme celofánem) a srovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na suchém a tmavém místě.

Poznámka

Sterilovat můžeme také po dobu 8 minut od bodu varu.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Jablečný mošt neslazený
Mošt jsem kdysi dělala opravdu ve větším množství, běžně i 100 litrů. Nyní už nemám ze zahrádky tolik ovoce, tak dělávám méně. Vylisovanou šťávu nechávám ve vyšších nádobách ustát několik hodin, aby se usadil kal a pak hadičkou opatrně stahuji. Steriliji na teplotu 80 - 85 °C. Mošt se nekazí a vydrží i několik let. Snažím se ale spotřebovat v prvním roce. Láhve používám se šroubovým uzávěrem.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept