Recept

Kůzle se zadělávanými kedlubnami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 48684

Ingredience

600 g Kůzlečí maso
6 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
3 ks Šalotka
Na zpracování kedluben
3 kávová lžička Cukr krupice
100 g Hrášek
3 ks Kedlubna
50 g Kopr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl
100 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
12% Sacharidy 43 g
27% Tuky 20 g
28% Sodík 555 mg
68% Bílkoviny 38 g

Kůzle se zadělávanými kedlubnami postup přípravy receptu:

1

Kůzlečí maso rozdělíme na 4 porce, osolíme, opepříme, Vložíme do kastrolu na olej a rychle opečeme, dokud se nezatáhne. Šalotku nasekáme nahrubo, přidáme snítku rozmarýnu, předehřejeme troubu na 170 °C a vložíme kůzlečí maso. Pečeme 90 minut, dokud není maso úplně měkké.

2

V době, kdy se peče maso, si nachystáme kedlubny. Omyjeme je, oloupeme, malé lístky ze středu si uložíme stranou. Pak kedlubny pokrájíme na plátky, ty potom ještě na drobnější kostičky nebo nudličky. Do hrnce vlijeme vývar, osladíme ho lžičkou cukru, vsypeme pokrájené nudličky kedlubny a 10 minut vaříme. Nudličky či kostičky kedluben by měly zůstat křupavé, neměly by zcela změknout. Slijeme z nich přes síto vývar a odložíme ho stranou.

3

Připravíme si kastrol, vlijeme olej a necháme ho zahřát. Zasypeme moukou, vymícháme jíšku. Přilijeme 100 ml vývaru z kedluben a přidáme ještě smetanu. Stále mícháme, necháme vařit 15 minut, potom dosolíme, dopepříme, přidáme špetku muškátového oříšku.

4

Kedlubny jemně pocukrujeme, přelijeme vzniklým bešamelem. Lehce promícháme, přidáme hrášek, který jsme předtím uvařili v osolené vodě. Nasekáme nadrobno kopr a zasypeme jím zadělávané kedlubny. Podáváme je jako přílohu k pečeni z kůzlete.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept