Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48687 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citronová tráva |
1 polévková lžíce | Kari koření |
1 l | Kokosové mléko |
1 kávová lžička | Koření pěti vůní |
1,5 kg | Kuře |
40 ml | Olej sezamový |
70 ml | Olej slunečnicový |
24 ml | Omáčka rybí |
50 ml | Omáčka ústřicová |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 281,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 632,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 8,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citronová tráva, Kari koření, Kokosové mléko, Kuře, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s ústřicovou omáčkou GAKARI postup přípravy receptu:
1 | Ve větším hrnci rozpálíme olej, orestujeme nakrájenou citrónovou trávu. Přidáme chilli papričky nakrájené na plátky, přimícháme kari koření spolu s kořením five spice. Vše orestujeme 4 minuty, do hrnce dáme kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme vodou, zamícháme a restujeme ještě 15 minut. Když se jídlo připaluje, tak už nepodléváme, ale jen seškrabujeme, aby vynikla pravá chuť kari koření. |
2 | Všechny suroviny zalijeme kokosovým mlékem, ústřicovou a rybí omáčkou a pod poklici na mírném ohni povaříme přibližně 80 minut. Těsně před dokončením vaření do omáčky vlijeme sezamový olej a povaříme nejdéle 2 minuty. |
3 | Hotové jídlo necháme pod poklici 2 minuty odpočinout a potom porcujeme. |
Poznámka
Gakari podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou brambory.