Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 48688 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
Korpusy | |
---|---|
200 g | Cukr moučkový |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Krém | |
100 g | Cukr moučkový |
150 ml | Káva turecká |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
100 g | Máslo čerstvé |
Krokant | |
50 g | Cukr krystal |
100 g | Mandle |
40 g | Máslo čerstvé |
Na ozdobu | |
300 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 83,0mg |
Draslík | 161,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Cukr moučkový, Káva turecká, Cukr krystal, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort s kávovým krémem, sypaný krokantem postup přípravy receptu:
1 | Dort připravíme tak, že z bílkového těsta upečme tři kruhy v dortové formě, vychladlé je spojíme promazáním připraveného krému, kdy každou krémem natřenou vrstvu posypeme krokantem. Nakonec jednotlivé korpusy spojíme a dáme do lednice vychladit. Dort podáváme studený, jako pohoštění. |
2 | Příprava krokantu: |
3 | Nasekáme mandle, pražíme je ve zkaramelizovaném cukru tak dlouho, než začnou vonět. Potom směs necháme vychladnout na talíři a rozdrobíme ji. |
4 | Příprava krému: |
5 | Černou kávu smícháme s kukuřičným škrobem, tuto směs povaříme s 50g cukru. Necháme vychladnout. |
6 | Korpus dortu: |
7 | Troubu předehřejeme na 100°C. Do vyšlehaných bílků přimícháme opatrně polovinu množství cukru, dobře promícháme, vmícháme ocet. Nakonec vmícháme rychle zbylý cukr, těsto nalijeme do vymazaných dortových forem a necháme 2 hodiny v troubě péct. Po této době troubu vypneme, korpusy necháme ještě hodinu v troubě odpočívat. |
Poznámka
Pro slavnostní příležitost.