Recept

Hovězí steak v omáčce z pepře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 48689
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
20 g Libeček
4 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Pepř černý celý
20 g Petržel - nať
20 g Tymián čerstvý
Na omáčku z pepře
3 polévková lžíce Hořčice estragonová
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
100 ml Smetana 16% (pochoutková)
Na přílohu ze zeleniny
2 stroužek Česnek
4 krajíc Chléb toastový
0,5 ks Cuketa
200 g Fazolové lusky zelené
200 g Kapusta růžičková
1 ks Lilek
50 g Máslo čerstvé
2 ks Mrkev kořen
1 ks Paprika červená
1 ks Paprika zelená
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 770 kcal
Kilojoule 3 222kJ
14% Sacharidy 50 g
269% Tuky 202 g
28% Sodík 554 mg
104% Bílkoviny 58 g

Hovězí steak v omáčce z pepře postup přípravy receptu:

1

Připravíme maso. Naklepeme ho pěstí, zasypeme pepřem drceným nahrubo. Potřeme olejem a přidáme libeček, tymián a petrželovou nať. Uložíme do chladničky, kde necháme hodinu marinovat.

2

Zeleninu, tedy mrkev, fazolky, růžičkovou kapustu, lilek, polovinu cukety, zelenou a červenou papriku rozkrájíme na menší kousky. Vložíme na plech a v troubě upečeme. Jakmile je zelenina skoro dopečená, vložíme k ní máslo, nasekaný česnek a bylinky a posolíme.

3

Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Přidáme k němu zelený pepř, plnotučnou i estragonovou hořčici a smetanu. K rozmixování omáčky dohladka použijeme tyčový mixér.

4

Vyndáme marinované maso z chladničky a počkáme, dokud se neprohřeje na pokojovou teplotu. Pak ho na oleji prudce opečeme. Odložíme z plotny a počkáme, dokud nezchladne a šťávy se nesmísí. Pak ho posolíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenou zeleninovou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept