Hovězí steak v omáčce z pepře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak v omáčce z pepře
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jaroslav Sapík |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 48689 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
20 g | Libeček |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 ks | Pepř černý celý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Tymián čerstvý |
Na omáčku z pepře | |
---|---|
3 polévková lžíce | Hořčice estragonová |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
Na přílohu ze zeleniny | |
2 stroužek | Česnek |
4 krajíc | Chléb toastový |
0,5 ks | Cuketa |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Kapusta růžičková |
1 ks | Lilek |
50 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 123,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Pepř černý celý, Tymián čerstvý, Česnek, Chléb toastový, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Olej olivový, Petržel - nať, Hořčice estragonová, Hořčice plnotučná, Máslo čerstvé, Smetana 16% (pochoutková), Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak v omáčce z pepře postup přípravy receptu:
1 | Připravíme maso. Naklepeme ho pěstí, zasypeme pepřem drceným nahrubo. Potřeme olejem a přidáme libeček, tymián a petrželovou nať. Uložíme do chladničky, kde necháme hodinu marinovat. |
2 | Zeleninu, tedy mrkev, fazolky, růžičkovou kapustu, lilek, polovinu cukety, zelenou a červenou papriku rozkrájíme na menší kousky. Vložíme na plech a v troubě upečeme. Jakmile je zelenina skoro dopečená, vložíme k ní máslo, nasekaný česnek a bylinky a posolíme. |
3 | Do kastrolu vložíme máslo a necháme rozpustit. Přidáme k němu zelený pepř, plnotučnou i estragonovou hořčici a smetanu. K rozmixování omáčky dohladka použijeme tyčový mixér. |
4 | Vyndáme marinované maso z chladničky a počkáme, dokud se neprohřeje na pokojovou teplotu. Pak ho na oleji prudce opečeme. Odložíme z plotny a počkáme, dokud nezchladne a šťávy se nesmísí. Pak ho posolíme a přelijeme omáčkou. Podáváme s opečenou zeleninovou přílohou. |