Krab po singapursku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krab po singapursku
Krab po singapursku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 48695 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
Omáčka | |
---|---|
4 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Citrony |
120 g | Cukr palmový |
800 g | Krab |
300 g | Maizena - kukuřičný škrob |
80 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej slunečnicový |
50 ml | Omáčka rybí |
100 g | Pudink kokosový |
6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 143,5mg |
Draslík | 856,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 196,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Krab, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cukr palmový, Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Pudink kokosový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krab po singapursku postup přípravy receptu:
1 | Příprava thajské chilli omáčky: Do kastrůlku vlijeme 2 dl vody, přisypeme cukr, zamícháme. Přimícháme na tenké kolečka nakrájené chilli papričky, rybí omáčku, nakonec vmícháme kokosový prášek. Za stálého míchání omáčku přivedeme k varu, povaříme ještě asi tak 5 minut, aby zhoustla. Do husté omáčky vložíme máslo, dobře promícháme a stáhneme z ohně. Když dáme do omáčky máslo, tak už nevaříme. Hotovou omáčku udržujeme teplou. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu, do které dáme očištěné kraby a povaříme je 20-25 minut. Uvařené kraby vytáhneme z vody a necháme vychladnout. Kraby osušíme, obalíme v kukuřičné mouce. |
3 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej a obalené kraby osmažíme. Z pánve je vytáhneme, až budou křupavé a dostanou hnědou barvu. |
4 | Hotové kraby rozdělíme na jednotlivé talíře, přidáme připravenou teplou omáčku. Ke každé porci přiložíme půlku citronu. |
Poznámka
Kraba podáváme jako teplé jídlo. Vhodnou přílohou je čerstvá zelenina.