Vařené hovězí maso s lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařené hovězí maso s lilkem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 48696 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Hovězí plec |
500 g | Lilek |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 hrst | Pažitka |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí plec, Lilek, Olej rostlinný, Pažitka, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařené hovězí maso s lilkem postup přípravy receptu:
1 | Petrželku i pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a malý celer také oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Hovězí maso opláchneme. |
2 | Do tlakového hrnce s vodou vložíme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit. |
3 | Lilek omyjeme, pokrájíme na kousky, česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, sterilovaná rajčata krájíme na drobno. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme lilek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Poté přidáme rajčata i se šťávou, opepříme, osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut. |
5 | Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený lilek s rajčaty a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.