Recept

Vařené hovězí maso s lilkem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48696
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1000 g Hovězí plec
500 g Lilek
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 hrst Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel kudrnka
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
6% Sacharidy 22 g
149% Tuky 112 g
20% Sodík 399 mg
125% Bílkoviny 70 g

Vařené hovězí maso s lilkem postup přípravy receptu:

1

Petrželku i pažitku omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na delší kousky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, mrkev, petržel a malý celer také oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kousky. Hovězí maso opláchneme.

2

Do tlakového hrnce s vodou vložíme maso vcelku, nakrájenou zeleninu, nať petrželky a pažitky, přidáme kuličky pepře, bobkový list, osolíme, uzavřeme a necháme hodinu vařit.

3

Lilek omyjeme, pokrájíme na kousky, česnek oloupeme, nakrájíme na jemno, sterilovaná rajčata krájíme na drobno.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na mírném ohni osmažíme lilek, přimícháme česnek a ještě chvíli smažíme. Poté přidáme rajčata i se šťávou, opepříme, osolíme, promícháme a pod pokličkou směs dusíme 10 minut.

5

Uvařené maso vyjmeme, rozporcujeme na plátky, rozložíme na talíře, přelijeme trochou vývaru, přidáme dušený lilek s rajčaty a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept