Recept

Vepřenky z mletého masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (11%)
ID receptu: 48698

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Okurky
1 polévková lžíce Omáčka tatarská
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 613 kcal
Kilojoule 2 563kJ
11% Sacharidy 39 g
46% Tuky 35 g
12% Sodík 242 mg
61% Bílkoviny 35 g

Vepřenky z mletého masa postup přípravy receptu:

1

Mleté vepřové maso smícháme v misce s pepřem a solí, k němu rozklepneme vejce, přisypeme hladkou mouku, strouhanku, majoránku. Oloupeme cibuli a stroužky česneku, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme, obojí přidáme ke mletému masu.

2

Promícháme ve směs, olejem potřeme plech a z mletého masa vytváříme bochánky, které na něj klademe. Předehřejeme troubu na 200 °C, plech s masovými bochánky vložíme do trouby a 15 minut pečeme.

3

Servírujeme s hořčicí, tatarskou omáčkou, nakládanými okurkami a nasekanou cibulí. Ke každé porci přidáme krajíc chleba.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept