Jednoduchý recept

Džem z čerstvých jahod

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 48701
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 kg Cukr krystal
2 kg Jahody zahradní

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
32% Sacharidy 115 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Džem z čerstvých jahod postup přípravy receptu:

1

Jahody očistíme, několikrát propláchneme vodou, necháme okapat. Přibližně dvě třetiny celkového množství vsypeme do kastrolu, povaříme do zhoustnutí. Přisypeme cukr, promícháme a dál vaříme, až se rozpustí. Poté přidáme zbylé jahody, znovu za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

2

Ještě teplý džem rozdělíme do skleniček, necháme vychladnout, uzavřeme a uložíme na temném, suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept