Jednoduchý recept

Závitky z pórku a šunky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 48706
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
2 polévková lžíce Olej olivový
2 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
1 špetka Sůl
100 g Šunka uzená
50 g Sýr Feta
1 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 779kJ
16% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
26% Sodík 528 mg
31% Bílkoviny 17 g

Závitky z pórku a šunky postup přípravy receptu:

1

Pórek omyjeme, nařízneme ho na délku a 6 větších listů oddělíme. Zbytek nakrájíme na plátky. Listy dáme na chvilku do vařící osolené vody. Když změknou, necháme je okapat a rozložíme na pracovní plochu.

2

Pažitky omyjeme, vyjmeme 12 až 18 silnějších a delších stébel, zbytek nasekáme na jemno. Sýr nastrouháme.

3

Na list pórku dáme plátek šunky a na ni sýr. Pórek stočíme do ruličky a převážeme 2 až 3 stébly pažitky. Závitky naskládáme do žáruvzdorné zapékací mísy.

4

V pánvi rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájený pórek, pak přilijeme vývar, dochutíme octem, pepřem a solí a necháme krátce vařit. Pórek z pánve pak rozložíme okolo závitků v míse a přilijeme do ní i vývar.

5

Zapékací mísu dáme do trouby, kterou jsme předehřáli na 200 stupňů Celsia a závitky v ní pečeme dozlatova.

6

Upečené závitky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Místo zeleninového vývaru můžeme použít vývar hovězí, případně vývar z Masoxu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept