Recept

Domácí chléb pro celiatiky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 48709
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 hrst Burisony
1 kávová lžička Chlebové koření hrubě mleté bio
1 polévková lžíce Cukr krupice
20 g Droždí sušené
1 polévková lžíce Kmín celý
225 ml Mléko polotučné
0,5 kg Mouka bezlepková
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Semínka slunečnicová loupaná
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
225 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 580kJ
32% Sacharidy 115 g
17% Tuky 12 g
20% Sodík 402 mg
20% Bílkoviny 11 g

Domácí chléb pro celiatiky postup přípravy receptu:

1

Do mouky prosejeme droždí, vsypeme cukr, rýžové burisony a lžičku

2

hrubě mletého chlebové koření bio, špetku soli s vodou, mlékem, octem a olejem vypracujeme do hladkého těsta. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

3

Z vykynutého těsta vytvoříme bochánky ve tvaru chleba, které potřeme vaječným žloutkem a posypeme slunečnicovými semínky, solí a kmínem.

4

Takto připravené chlebové bochánky pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Po vychladnutí tento chléb konzumujeme jako chléb koupený.

Poznámka

Když do těsta přidáme uvařenou strouhanou bramboru, lžíci bílého jogurtu nebo lžíci strouhaného tvrdého sýra, chléb vydrží delší dobu vláčný. Před pečením můžeme chléb posypat také sezamovými nebo dýňovými semínky nebo strouhanými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept