Filé z candáta s křenem a červenou řepou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé z candáta s křenem a červenou řepou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48711 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
20 ml | Balsamico ocet |
280 g | Candát obecný |
80 g | Červená řepa |
4 g | Cukr krupice |
50 g | Křen |
60 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
20 ml | Ocet vinný červený |
50 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
12 g | Sůl |
50 ml | Víno červené |
20 g | Vývar drůbeží |
200 g | Zeleninová směs jarní - mražená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 19,3mg |
Draslík | 189,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 135,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Cukr krupice, Křen, Ocet vinný červený, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží, Zeleninová směs jarní - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé z candáta s křenem a červenou řepou postup přípravy receptu:
1 | Filety z candáta osolíme, opepříme, na oleji osmažíme z obou stran a na horkých pilinách krátce vyudíme. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, očištěný křen nastrouháme najemno. |
2 | V pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme řepu, orestujeme, podlijeme červeným vínem, balsamicovým a vinným octem, provaříme, rozmixujeme nahrubo a přimícháme cukr. Do kastrůlku nalijeme mléko, vývar, přisypeme křen, osolíme, opepříme a provaříme. Křen scedíme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme. |
3 | Na talíře nalijeme směs z červené řepy, na ni ozdobně upravíme křenovou pěnu a nakonec přiložíme porci candáta. Můžeme doplnit jarní zeleninou podušenou na másle. |
Poznámka
1