Jednoduchý recept

Filé z candáta s křenem a červenou řepou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48711
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 ml Balsamico ocet
280 g Candát obecný
80 g Červená řepa
4 g Cukr krupice
50 g Křen
60 g Máslo čerstvé
50 ml Mléko polotučné
20 ml Ocet vinný červený
50 g Olej olivový
3 g Pepř černý mletý
40 g Šalotka
12 g Sůl
50 ml Víno červené
20 g Vývar drůbeží
200 g Zeleninová směs jarní - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 994kJ
4% Sacharidy 13 g
21% Tuky 15 g
60% Sodík 1 g
17% Bílkoviny 10 g

Filé z candáta s křenem a červenou řepou postup přípravy receptu:

1

Filety z candáta osolíme, opepříme, na oleji osmažíme z obou stran a na horkých pilinách krátce vyudíme. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, šalotku nadrobno, očištěný křen nastrouháme najemno.

2

V pánvi roztavíme máslo, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme řepu, orestujeme, podlijeme červeným vínem, balsamicovým a vinným octem, provaříme, rozmixujeme nahrubo a přimícháme cukr. Do kastrůlku nalijeme mléko, vývar, přisypeme křen, osolíme, opepříme a provaříme. Křen scedíme, přidáme 10 gramů másla a vyšleháme.

3

Na talíře nalijeme směs z červené řepy, na ni ozdobně upravíme křenovou pěnu a nakonec přiložíme porci candáta. Můžeme doplnit jarní zeleninou podušenou na másle.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept