Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48712 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Telecí maso | |
---|---|
70 g | Máslo čerstvé |
30 g | Olej olivový |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Šalvěj čerstvá |
8 g | Sůl |
400 g | Telecí pečeně |
Kedlubnová kaše | |
60 g | Brambory |
120 g | Kedlubna |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový květ |
1 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Špenátový štrůdl | |
20 g | Česnek |
50 g | Cibule |
150 g | Listové těsto |
5 g | Lněné semínko |
40 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
50 g | Smetana 16% (pochoutková) |
100 g | Špenát listový čerstvý |
4 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Šalotková šťáva | |
10 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Šalotka |
3 g | Sůl |
100 g | Víno červené |
100 g | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 335,9mg |
Draslík | 714,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Telecí pečeně, Brambory, Kedlubna, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Šalotka, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Listové těsto, Lněné semínko, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso necháme v celku, rozmarýn se šalvějí posekáme najemno, telecí maso osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku, přilijeme trošku oleje a pečeme zvolna doměkka. Očištěnou kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškát a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. |
2 | Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, špenátové listy omyjeme, posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme špenát, česnek, smetanu, podusíme, osolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. Listové těsto rozválíme na plát, poklademe špenátovou směsí, zabalíme jako štrůdl, povrch potřeme žloutkem, posypeme lněným semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova. |
3 | Do rendlíku nalijeme červené víno, přisypeme šalotku, povaříme 10 minut, scedíme, k vínu přilijeme telecí vývar, přidáme cukr, máslo a vyvaříme dohusta, osolíme a opepříme. |
4 | Maso naporcujeme, jednotlivé porce ještě krátce osmahneme na másle, upravíme na talíře, doplníme kedlubnovou kaší, porcí špenátového štrůdlu a ozdobíme šalotkovou šťávou. |