Jednoduchý recept

Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48712
Kategorie: Maso

Ingredience

Telecí maso
70 g Máslo čerstvé
30 g Olej olivový
2 g Pepř černý mletý
5 g Rozmarýn čerstvý
5 g Šalvěj čerstvá
8 g Sůl
400 g Telecí pečeně
Kedlubnová kaše
60 g Brambory
120 g Kedlubna
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový květ
1 g Pepř černý mletý
50 ml Smetana 16% (pochoutková)
4 g Sůl
1 l Voda pitná
Špenátový štrůdl
20 g Česnek
50 g Cibule
150 g Listové těsto
5 g Lněné semínko
40 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
50 g Smetana 16% (pochoutková)
100 g Špenát listový čerstvý
4 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Šalotková šťáva
10 g Cukr krupice
30 g Máslo čerstvé
1 g Pepř černý mletý
20 g Šalotka
3 g Sůl
100 g Víno červené
100 g Vývar telecí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 797 kcal
Kilojoule 3 334kJ
8% Sacharidy 29 g
83% Tuky 62 g
101% Sodík 2 g
49% Bílkoviny 27 g

Telecí pečeně s kedlubnou a špenátovým štrůdlem postup přípravy receptu:

1

Telecí maso necháme v celku, rozmarýn se šalvějí posekáme najemno, telecí maso osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, vložíme do pekáčku, přilijeme trošku oleje a pečeme zvolna doměkka. Očištěnou kedlubnu a brambory nakrájíme na kostičky, vsypeme do vroucí vody a 15 minut povaříme. Scedíme, přidáme máslo, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškát a šťouchadlem rozmačkáme na kaši.

2

Cibuli a šalotku nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, špenátové listy omyjeme, posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zpěníme, přisypeme špenát, česnek, smetanu, podusíme, osolíme, opepříme a zahustíme žloutkem. Listové těsto rozválíme na plát, poklademe špenátovou směsí, zabalíme jako štrůdl, povrch potřeme žloutkem, posypeme lněným semínkem a pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.

3

Do rendlíku nalijeme červené víno, přisypeme šalotku, povaříme 10 minut, scedíme, k vínu přilijeme telecí vývar, přidáme cukr, máslo a vyvaříme dohusta, osolíme a opepříme.

4

Maso naporcujeme, jednotlivé porce ještě krátce osmahneme na másle, upravíme na talíře, doplníme kedlubnovou kaší, porcí špenátového štrůdlu a ozdobíme šalotkovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept