Jablečné řezy s pudinkem a švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečné řezy s pudinkem a švestkami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48713 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučkový |
40 g | Cukr skořicový |
350 g | Jablka |
8 g | Káva instantní |
50 ml | Likér krémový - Baileys |
30 g | Med včelí |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Pudinkový prášek - vanilkový |
40 ml | Rum |
5 g | Skořice mletá |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
20 g | Švestky sušené |
5 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 347,9mg |
Draslík | 349,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Káva instantní, Med včelí, Pudinkový prášek - vanilkový, Rum, Skořice mletá, Švestky sušené, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Likér krémový - Baileys, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečné řezy s pudinkem a švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky zalijeme rumem a necháme máčet. Do mísy nasypeme mouku, cukr, přidáme 3 vejce a vypracujeme piškotové těsto. Rozválíme na plát, plech vysteleme papírem na pečení, přiložíme plát těsta a upečeme dozlatova. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na kostičky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, vínem, přidáme cukr, skořici, přivedeme k varu, opatrně přimícháme pudinkový prášek, provaříme a odstavíme. Upečené těsto rozpůlíme na dva pláty, potřeme medem, na jeden rorvnoměrně naneseme jablečnou směs a druhým plátem zakryjeme. Dáme do lednice. |
2 | Do kovové misky rozklepneme vejce, misku vložíme do vroucí vody a vejce metlou šleháme, zahříváme, až vyšleháme pěnu. Přisypeme instantní kávu, skořicový cukr, přilijeme likér a znovu vyšleháme. Dáme také do lednice. Do vychladlé pěny přimícháme šlehačku. |
3 | Vychladlý moučník nakrájíme na kostky, ozdobíme vaječnou pěnou se šlehačkou a obložíme okapanými švestkami z rumu. |