Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 48714 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Chřest bílý |
100 g | Chřest zelený |
20 ml | Citronová šťáva |
3 g | Cukr moučkový |
400 g | Holubí prsa |
100 g | Houby čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Ocet vinný červený |
80 g | Olej olivový |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Rukola |
50 g | Salát hlávkový |
50 g | Šalotka |
10 g | Sůl |
50 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 547,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 338,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Ocet vinný červený, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Holubí prsa, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rukola, Salát hlávkový, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži holubích prsíček. Prsíčka vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pečeme při střední teplotě dozlatova. Chřest očistíme a na pár minut ponoříme do osolené vroucí vody, scedíme, vychladlé nakrájíme na malé kousky, promícháme s rukolou a listy salátu, zakapeme citronovou šťávou a panenským olejem. |
2 | V rendlíku rozpálíme polovinu oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zpěníme, podlijeme portským vínem, octem, osladíme, osolíme, opepříme, pět minut povaříme, scedíme, víno s octem smícháme se zbytkem oleje a vyšleháme. |
3 | Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme salátem a ozdobíme vyšlehanou šťávou. |
Poznámka
1