Recept

Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 48714
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Chřest bílý
100 g Chřest zelený
20 ml Citronová šťáva
3 g Cukr moučkový
400 g Holubí prsa
100 g Houby čerstvé
30 g Máslo čerstvé
40 ml Ocet vinný červený
80 g Olej olivový
20 ml Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
50 g Rukola
50 g Salát hlávkový
50 g Šalotka
10 g Sůl
50 ml Víno portské

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 871kJ
3% Sacharidy 9 g
44% Tuky 33 g
52% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Holubí prsíčka s houbami a chřestovým salátem postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, nasekáme nadrobno, orestujeme na másle a opatrně zasuneme pod kůži holubích prsíček. Prsíčka vložíme do zapékací misky, osolíme, opepříme a pečeme při střední teplotě dozlatova. Chřest očistíme a na pár minut ponoříme do osolené vroucí vody, scedíme, vychladlé nakrájíme na malé kousky, promícháme s rukolou a listy salátu, zakapeme citronovou šťávou a panenským olejem.

2

V rendlíku rozpálíme polovinu oleje, přisypeme nadrobno nakrájenou šalotku, zpěníme, podlijeme portským vínem, octem, osladíme, osolíme, opepříme, pět minut povaříme, scedíme, víno s octem smícháme se zbytkem oleje a vyšleháme.

3

Upečená prsíčka nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, doplníme salátem a ozdobíme vyšlehanou šťávou.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept