Mořský vlk s rizotem a cuketou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský vlk s rizotem a cuketou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 48716 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Cuketa |
3 g | Kari koření |
90 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mořský vlk |
50 g | Olej olivový |
3 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rýže Arborio |
1 g | Šafrán |
50 g | Šalotka |
50 g | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
70 ml | Víno bílé |
50 ml | Vývar rybí |
150 g | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 43,2mg |
Draslík | 382,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 543,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Kari koření, Mořský vlk, Šalotka, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán, Smetana 16% (pochoutková), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský vlk s rizotem a cuketou postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského vlka osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme nadrobno, parmezán nastrouháme, cuketu nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme filety kůží dolů, zprudka osmahneme, zmírníme oheň, filety obrátíme a zvolna smažíme doměkka. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, zpěníme, přidáme rýži, orestujeme, podlijeme bílým vínem, drůbežím vývarem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a zvolna vaříme, až se tekutina celá vsákne. Nakonec rýži promícháme s parmezánem. |
2 | V rendlíku roztavíme 50 gramů másla, přisypeme cuketu, osmahneme, podlijeme rybím vývarem, smetanou, okořeníme pepřem, kari kořením, osolíme a vyvaříme dohusta. |
3 | Porce ryby upravíme na talíře, doplníme rizotem a ozdobíme cuketovou směsí. |